TIMOCOM Logo

JavaScript е деактивирана во Вашиот пребарувач.

Со тоа се редуцираат функциите на оваа веб страна. За да се зголеми бројот на корисниците и комфорот, Ве молиме привремено активирајте JavaScript во уредувањето на Вашиот пребарувач.

Povećanje transparentnosti, smanjenje rashoda

U industriji pića, brzina i fleksibilnost su dve značajne karakteristike. Sezonske oscilacije predstavljaju poseban izazov i čine dobro osmišljen sistem logistike preko potrebnim. To zna i Paul Ahmann, rukovodilac logistike u kompaniji Trinkgut, najvećem stručnjaku za pića u Nemačkoj: „U oblasti logistike u nabavci, naročito u letnjoj sezoni, kada se organizuje puno zabava uz roštilj i mnogo sportskih dešavanja, oslanjamo se na pružaoce usluga koji su agilni kako bismo mogli da prevaziđemo špic sezone. Njihovo traženje je za nas do sada uvek podrazumevalo veliki utrošak vremena i rada. Sada nam u tome pomaže elektronska platforma za tendere TC eBid® preduzeća koje se bavi pružanjem usluga u oblasti IT, TimoCom“.

Kompanija Trinkgut Deutsche Getränke-Holding GmbH je cash&carry trgovina pićima iz pokrajne Nordrhein-Westfalen sa sedištem u gradu Krefeld i ima 233 filijale. Sa oko 4100 zaposlenih, preduzeće je u 2009. godini ostvarilo godišnji promet od preko 516 miliona evra. Preduzeće godišnje isporučuje filijalama 26 miliona gajbi pića sopstvenim voznim parkom, kao i još 8 miliona gajbi direktno od proizvođača. Celim sistemom se upravlja preko centra za logistiku u Hamu (Hamm) i Krefeldu (Krefeld). Logistika u oblasti nabavke se prvenstveno odvija preko spoljnih pružalaca usluga u oblasti transporta. Baš za ovu oblast je sada u TC eBid® pronađena nova praktična alatka, koja smanjuje i olakšava uloženi rad. Program je razvila kompanija iz Dizeldorfa TimoCom Soft- und Hardware GmbH, koja osim platforme za tendere nudi i vodeću evropsku berzu tovara TC Truck&Cargo® za tržište trenutne trgovine.

Jednostavno korišćenje i procesi bez zastoja

Od decembra 2009. stručnjak za pića objavljuje sa TimoCom-om tendere za dugoročne transportne ugovore. Mesečno se realizuje prosečno 30 tendera, uglavnom za prevoz unutar Nemačke. I za ranije prevoznike, transportna preduzeća i špeditere koje Trinkgut pozove, učešće je besplatno. Sve neophodne informacije zainteresovane strane dobijaju na jednostavan način, elektronskom poštom kroz TC eBid ® izveštaj. Praktično: Složene tabele, zastareli adresari ili dugi telefonski razgovori su deo prošlosti. Ceo proces je sada u elektronskom obliku, pregledan je i dokumentuje se na veoma razumljiv način.

Višestruka analiza i mogućnost filtriranja obezbeđuju više transparentnosti

Na kraju tendera izvodi se značajna evaluacija i predstavljanje indikatora učinka. Ovo doprinosi proveri cena izračunatih na osnovu tržišta i pruža dobru osnovu za odlučivanje prilikom odabira pružaoca usluge. Osim određivanja nivoa cene prevoza, Ahmann pokušava i da pronađe odgovarajuće prevoznike: „Ogromne količine i težina pića zahtevaju da prevoznik ima specijalne sposobnosti. Ove zahteve možemo definisati unapred i to veoma konkretno. I tako nalazimo kandidate koji nama odgovaraju“. On i naglašava: „Za nas nije samo cena presudna. Ono što je jednako važno jesu kvalitet, pouzdanost, fleksibilnost i dobra komunikacija sa nalogoprimcem.“
Nove poslovne partnere takođe nalazimo preko TC Profile®, transportnog imenika koji je integrisan u program. Imenik sadrži detaljne profile preduzeća i podatke za kontakt 30 000 aktivnih, proverenih ponuđača transporta i logistike iz cele Evrope. Osim toga, na raspolaganju je i modul za izračunavanje rute, pomoću kog se mogu izračunati troškovi vožnje i alternativne rute. Stručnjaci za logistiku iz kompanije Trinkgut su uvereni i u jednostavnost korišćenja:„TC eBid® premošćava jaz između napornog ručnog vođenja tabela i teško razumljivog računarskog programa“. I pri tom procesi nisu samo laki za praćenje, već se primenjuje i najsavremenija tehnologija, i mnogo pažnje se posvećuje merama bezbednosti, na primer proverama u postupku pristupa.

Odlučujuća pomoć u pronalaženju tržišne cene

Nakon početne zadrške, Ahmann je doneo pozitivan zaključak. On na kraju kaže: „TC eBid® je razumno rešenje za ugovorno poslovanje. Jednostavan i lako razumljiv postupak postavljanja tendera i upotrebljive funkcije nas čine veoma zadovoljnim. Štedimo vreme i smanjujemo rashode i istovremeno dobijamo više kvalifikovanih poslovnih partnera za našu logistiku u procesu nabavke. Za nas su naročito zanimljivi prirodna i efikasna uporedivost ponuda, istinska pomoć u odlučivanju i nalaženju prave tržišne cene. Za Trinkgut ovaj program predstavlja uočljivu prednost u konkurentnosti.“

Контакт комуникација на фирмата

Communications

TIMOCOM GmbH

Timocom Platz 1

DE-40699 Erkrath

+49 211 88 26 59 24
Се согласувам оваа страна да употребува „колачиња“ за анализи, персонализирани соджини и реклами.