TIMOCOM Logo

JavaScript е деактивирана во Вашиот пребарувач.

Со тоа се редуцираат функциите на оваа веб страна. За да се зголеми бројот на корисниците и комфорот, Ве молиме привремено активирајте JavaScript во уредувањето на Вашиот пребарувач.

TimoCom otvara novi računarski centar sa povećanim kapacitetom i bezbednošću

Diseldorf, 14.08. 2008. - Za rast je potreban prostor. Zbog toga je u aprilu ove godine kompanija TimoCom Soft- und Hardware GmbH u poslovnim prostorijama preduzeća pustila u rad novi računarski centar. Ovaj korak predstavlja logični sled kontinuiranog rasta berze tereta i kamiona TimoCom TRUCK & CARGO®. Ova snažna IT infrastruktura nudi vodećem preduzeću na tržištu Evrope mogućnost dugoročnog planiranja, rasta i poslovnog delovanja.

Tokom faze preseljenja u trajanju od tri nedelje berza je bila u stalnoj upotrebi i sve je proteklo bez problema i posledica za klijente. Svi sistemi računarskog centra, koji je koštao ukupno 3,5 miliona eura i poseduje sertifikat ECB-S, već rade na novom mestu. Usled velikog rasta količine podataka i istovremenog daljeg tehničkog razvoja kompanije TimoCom, bilo je neophodno da se uvede ova najsavremenija sistemska tehnologija. Novi IT resursi savladavaju sada bez muke podatke koji se odnose na više od 67.000 korisnika.

 

Pri planiranju sistema TimoCom je polagao veliku važnost na bezbednost upotrebe: svaki sistemski element je opremljen sofisticiranim konceptom u slučaju nužde. Tako su sve važne komponente zastupljene u najmanje dve izvedbe, pri čemu bi svaka za sebe bila dovoljna za potpunu funkcionalnost sistema. Time se garantuje potpuna raspoloživost sistema u svako vreme, kao i zaštita i restauracija podataka u slučaju potrebe. U slučaju izbijanja požara za samo nekoliko sekundi bi se aktivirao potpuno automatski sistem za gašenje. U slučaju nestanka struje momentalno se uključuju generatori za struju u slučaju nužde. Osim toga, svi podaci se kopiraju i čuvaju u još jednom računarskom centru, koji se nalazi na nekoliko stotina kilometara udaljenom mestu da bi se sprečile kolateralne štete. Time je rizik od gubitka podataka isključen. Nepozvani gosti drže se na odstojanju pomoću sofisticiranog bezbednosnog sistema. Za neophodno hlađenje računara brine klima uređaj, koji se mora aktivirati kada spoljašna temperatura pređe 14 stepeni Celzijusa. Uopšte, sve je u skladu sa zaštitom okoline i klime: zahvaljujući ciljanim merama za povećanje efikasnosti omogućeno je, na primer, da se potrošnja struje kompletne IT infrastrukture smanji za 40 %. Radi se, dakle, o istinskoj uštedi energije, koja primetno smanjuje i proizvodnju CO2, kao i troškove upotrebe.


I u odnosu na kapacitet sistema može se računati doslovno sa najboljim. Novi računarski centar poseduje potencijal koji nudi pravu perspektivu. „TimoCom se nalazi na kursu jasnog porasta", kaže Marco Haack, rukovodilac tehnike i navodi: „Modularno izgrađeni tehnološki sistem obuhvata sve komponente potrebne za jedan savremen računarski centar. Time se omogućuje brza i efikasna obrada podataka. Po pitanju produktivnosti, kapaciteta, zaštite okoline i sigurnosti ova nova tehnologija postavlja merila i potvrđuje da se TimoCom sa pravom naziva inovativnim preduzećem.“


Stvoreni vrhunski uslovi obezbeđuju kompaniji TimoCom dobro polazište za dalji rast i učvršćuju njenu vodeću ulogu među konkurencijom. Uz tako dobre preduslove kurs kompanije TimoCom u budućnosti je jasan: s punom računarskom silom napred!

Контакт комуникација на фирмата

Communications

TIMOCOM GmbH

Timocom Platz 1

DE-40699 Erkrath

+49 211 88 26 59 24
Се согласувам оваа страна да употребува „колачиња“ за анализи, персонализирани соджини и реклами.