TIMOCOM Logo

JavaScript е деактивирана во Вашиот пребарувач.

Со тоа се редуцираат функциите на оваа веб страна. За да се зголеми бројот на корисниците и комфорот, Ве молиме привремено активирајте JavaScript во уредувањето на Вашиот пребарувач.

U TimoCom-u je sve tako divno zeleno

IT preduzeće se svim srcem zalaže za zaštitu životne sredine

Diseldorf, 2011-01-24 - Zelena struja, primena energetski efikasnijih tehnika ili promovisanje projekata za zaštitu životne sredine: TimoCom Soft- und Hardware GmbH, vlasnik internet platforme za transportne usluge, ozbiljno se bavi problemom zaštite životne sredine i ambiciozno širi svoje aktivnosti pod motom „Green we can“. Od brojnih aktivnosti koristi, pored životne sredine i preduzeća, imaju i klijenti: Za svoj trud u izbegavanju vožnji bez tereta preduzeće je dobilo pečat za zaštitu životne sredine.

Priznato: Održivost je pojam koji sve više kruži medijima i reklamnim kampanjama. Ali takođe je tačno: Ova tema je jedan od centralnih izazova 21. veka - koji se postavlja i pred TimoCom. Čim su položeni temelji, pružalac IT usluga je počeo da dovodi u vezu zaštitu životne sredine sa odgovornim poslovanjem. „Održivost je bila i jeste jedan od najvažnijih stubova kompanije TimoCom”, kaže Marcel Frings, glavni predstavnik preduzeća, „konačno, naši proizvodi su po prirodi efikasni i mi time čuvamo prirodne resurse.“ Samo berza transporta TC Truck&Cargo® sa i do 300 000 ponuda tovara i tovarnog protora dnevno vodi računa o tome da se izbegnu hiljade vožnji bez tereta i time smanji nepotrebno opterećivanje okoline emisijom CO2.

Dobro za posao, dobro za životnu sredinu.
Važan centar pažnje jeste savesno korišćenje energije. Kroz primenu planiranih mera za efikasno korišćenje energije čitava IT infrastruktura bi mogla da ostvari uštedu od značajnih 40%. Osim toga, sva energija koja se koristi u sedištu u Dizeldorfu potiče 100% iz hidrocentrale. CO2-ušteda na godišnjem nivou: gotovo 400 tona.
Ali i sa mnogo malih izmena u ponašanju čovek može na kraju postići mnogo, kaže Frings: „Još pre nekoliko godina smo odlučili da faksove prikazujemo samo na ekranu računara. Sva naša pošta se piše na sertifikovanom papiru koji ne škodi životnoj sredini i šalje se širom Evrope bez emisije CO2“.
U cilju očuvanja biološke raznolikosti razvijen je projekat „Živa Rajna“, koji sprovodi Asocijacija za zaštitu prirode NABU i koji kompanija TimoCom već više godina pomaže finansijski. Cilj je da se uspešno renaturalizuju 2,5 km dugačke pritoke Rajne.

Svaki TimoCom klijent dobija pečat za održivo upravljanje.
„Zeleno“ takođe smanjuje troškove i predstavlja pozitivni prateći efekat: „Naravno, i ekonomski aspekti imaju svoju ulogu“, objašnjava Frings: „Investiranje u savremeni štedljivi računarski centar raduje životnu sredinu, ali se i finansijski isplati zbog većih troškova. Održivost, dakle, nije suprotstavljena uspehu preduzeća, već je jedan od preduslova za uspeh.“I: Sve više preduzeća koja se bave logistikom usvaja „Zelenu logistiku“ kao činilac konkurentnosti za poslovanje. Za klijente sada postoji i mogućnost da preko internet sajta besplatno dobiju pečat koji svedoči o zaštiti životne sredine. On se, na primer, može koristiti u komunikaciji preduzeća , odštampan na memorandumima preduzeća. Tako će svaki klijent moći da vidi da se kompanija ne bavi samo logistikom, već da je i pouzdan partner životnoj sredini.

Da bi se ovakav način razmišljanja usadio u glave zaposlenih, ljude treba inspirisati da se bave ovom temom. Svakog pojedinca treba ohrabriti kroz dane zaštite životne sredine i nadmetanja ideja da iznese svoje ideje i svoje predloge za poboljšanje. Dugoročno gledano, to treba da preraste u kulturu u kojoj će se svako osećati odgovornim za zaštitu životne sredine. Da bi projekat dobio dodatnu simboliku, rukovodstvo preduzeća je svakom zaposlenom poklonilo jednu biljku u obliku srca.
Za odgovorne je zaštita životne sredine mnogo više od zelene romantike ili kratkotrajne moderne teme, kojom se čovek može kititi u javnosti. Frings kaže: „Kao vodeća kompanija u branši u oblasti berzi transporta, težimo tome da preuzmemo vodeću ulogu i kada je održivost u pitanju.“ Izgledi za zelenu logistiku su, dakle, ružičasti.

Više informacija o TimoCom naći ćete na adresi www.timocom.com.

Контакт комуникација на фирмата

Communications

TIMOCOM GmbH

Timocom Platz 1

DE-40699 Erkrath

+49 211 88 26 59 24
Се согласувам оваа страна да употребува „колачиња“ за анализи, персонализирани соджини и реклами.