Известувања за печат

Тука можете да најдете актуелни информации за печат за различни теми околу фирмата TIMOCOM, нашите клиенти како и за индустријата.

Еркрат/Минхен, 5.Јуни 2019– TIMOCOM сака да им овозможи на транспортните и логистичките компании да влезат во дигиталната ера. На саемот transport logistic 2019 во Минхен, давателот на ИТ услуги ќе претстави сеопфатен систем на нови апликации, интерфејси и партнери што дигитално ќе ги поддржи логистичарите во сите области на транспортниот процес. "Сакаме да направиме иновациите, кои секој ден ќе ги подобруваат нашите клиенти, да бидат лесно достапни како електричната енергија од приклучокот на ѕидот", вели портпаролот на TIMOCOM, Гунар Гбурек.

читај понатаму >

Erkrath, 10.4.2019 - Кога светот на логистиката ќе се најде во Минхен на саемот transport logistic 2019 од 4 до 7 јуни, ИТ компанијата TIMOCOM ќе учествува на овогодинешниот трговски саем мото "One system. One network. One future.“ Посетителите на водечкиот светски  саем ги очекува во халата А5, Штанд 317/418, почетна страница составена според потребите, најнови функции на паметните апликации и двонасочен интерфејс за транспортни налози.

читај понатаму >

Еркрат, 01.04.2019 – TIMOCOM останува на курсот за раст. Минатата година, операторот на Smart Logistics System аабележа не само поголемо движење на својата транспортна берза. Најголем скок во 2018 година  од страна на агилната ИТ компанија беше направен со апликациите за дигитализација на управувањето во логистиката.

читај понатаму >

Еркрат / Белград, 15.01.2019 - Кога Владимир Цветиќ и неговиот татко заеднички ја основаа  SEDAN TRADE d.o.o. во Белград, главниот град на Србија, главната дејност беше трговијата на големо. Но во текот на годините транспортот се кристализираше како главна дејност. "За мене оваа дејност значи слобода", вели извршниот директор Цветиќ, "дефинитивно сум човек кој не може да замисли да работи во канцеларија". Наместо тоа, тој страствено ги користи своите комбиња или камионот.

читај понатаму >

Сонот за транспортната индустрија - Дали денес воопшто е можно да ги реализирате вашите соништа во транспортната индустрија и да започнете сопствен бизнис? Андре Кискер од H & K Transporte  пред пет години изјави: „Yes, I can.” Но, овој пат не беше лесен.

читај понатаму >

Групата Codognotto го користи првиот Smart Logistics System за Европа на TIMOCOM директно преку својот систем за транспортен менаџмент (TMS) SGA. Преку интерфејсот развиен од страна на софтверската куќа SIMA и TIMOCOM,  понудите на утовари на една од најголемите италијански логистички групи сега може автоматски да се објавуваат во TIMOCOM  системот. Ова решение е турбо ефект за сопствениот TMS SGA при доделување  на транспортни налози.

читај понатаму >

Според здружението на германските осигурувачи (GDV), 70 отсто од камионите на германските патишта не се правилно или се недоволно обезбедени. А притоа, законска обврска е правилното обезбедување на превозот според Регулативата за сообраќајот на патиштата (StVO) и Трговски законик (HGB). Но, кој е на крајот одговорен за тоа: Превозникот, возачот или отпремникот? И што е најважно при обезбедување на товарот? Вредни совети нуди Алфред Лампен, експерт, тренер и автор за обезбедување на товари во логистичката индустрија.

читај понатаму >

Еркрат/Хановер, 25. Октомври 2018 – 435 светски премиери – еден победник: "Со темите на електромотивност и вмрежување, животната средина е јасен победник на годинешниот саем  IAA комерцијални возила", вели портпаролот на компанијата TIMOCOM Гунар Гбурек. TIMOCOM, исто така, имаше премиера на водечкиот меѓународен саем за транспорт, логистика и мобилност: Со Smart Logistics System, ИТ компанијата за прв пат ја претстави новата стратешка ориентација на својата успешна европска транспортна платформа.

читај понатаму >

Еркрат/Хановер, 19.09.2018 – Веќе по 8. пат по ред TIMOCOM како водечка европска ИТ компанија за логистика се преставува на IAA 2018 комерцијални возила во Хановер. Оваа година TIMOCOM ја користи оваа можност за специјален хајлајт.

Компанијата, на водечкиот саем за мобилност, транспорт и логистика го претставува своето ново флексибилно лого како прв Smart Logistics System и отсега се залага за Augmented Logistics.

читај понатаму >

Еркрат, 14.09.2018 – Да се инспирираат студентите и практиканите во нивното развивање и правилно да се насочи нивното практично познавање од областа – уште од самиот почеток, тоа е една од целите на TimoCom. Овој пат IT-компанијата прави уште еден чекор напред во логистичката дејност и за првпат овозможува тримесечна летна пракса во претставништвото во Полска. Со овој придонес кон развивање на младите кадри, TimoCom сака да ги инспирира и другите претпријатија.

читај понатаму >

Еркрат/Хановер, 22.08.2018 година – европскиот водечки специјалист за IT и податоци од логистиката, TIMOCOM, на IAA Комерцијални возила 2018 во Хановер (од 20-27.09) се претстави со основен обработен пазарен пристап и нови IT-решенија, коишто им овозможуваат на корисниците подобра безбедност и поврзување со транспортниот синџир.

читај понатаму >

Еркрат, 16.08.2018 -  Јубилеj и посебна чест: ИТ фирмата TimoCom присуствуваше на официјалната церемонија на доделување на наградите на издавачката куќа ЕТМ на 21-ви јуни и по 10-ти пат по ред е награден во категоријата "транспортни берзи". Така, понудувачот на најголемата транспортна платформа во Европа продолжува да ја пишува својата успешна приказна која започна уште во 1997 година. Како прв TimoCom производ, транспортната берза е важна компонента на транспортната платформа која што низ годините постојано се развива и сега нуди разни апликации за да го покрие целиот транспортен процес.

Контакт за печат

+49 211 88 26 69 53