Service-Mitteilungen

Овде ќе ги најдете сите прилози на теми поврзани со логистиката и транспортната индустрија.

Еркрат, 16.03.2020 – Распространувањето на корона вирусот се покажува како стрес-тест, којшто исто така влијае и на логистичката индустрија. TIMOCOM навремено презеде неопходни мерки на претпазливост, коишто служат за заштита на здравјето на вработените во TIMOCOM како и за обезбедување на оперативноста. Ова значи дека TIMOCOM дава се од себе за да обезбеди стабилност и работење, како на TIMOCOM така и на Smart Logistics системот вклучително и на транспортната берза.

читај понатаму >

Еркрат, 06.03.2020 – Корона вирусот стигна и во Европа. Особено во Италија во моментов се забележува зголемување на инфекциите со САРС-КоВ-2 / ЦОВИД19. Овде можете да дознаете што треба да имаат во предвид налогодавачите, шпедитери и превозници при доделување или прифаќање на транспортни налози кон и од погодените региони, како најдобро да се однесувате ако имате потреба од разјаснување*.

читај понатаму >

Кога Божиќ ќе заврши, веќе следниот сезонски бизнис е во полн ек - за Велигден. Искористеноста на складиштата наскоро достигнува максимални капацитети и го снемува слободниот простор за складирање. Ретко кој простор за складирање е достапен на краток и среден рок - но тоа само привидно. Покрај тоа, потрагата по соодветни даватели на услуги може да биде огромен временски фактор, а времето чини пари. Зарем не би имала смисла една апликација која едноставно ги здружува давателите на логистички простор за складирање и потенцијалните клиенти? Со клик на глувчето?