Известувања за печат

Тука можете да најдете актуелни информации за печат за различни теми околу фирмата TIMOCOM, нашите клиенти како и за индустријата.

Еркрат, на 30. Април 2020 - Неизвесноста за текот на корона кризата во март доведе до пораст на понудите на утовари на европскиот транспортен пазар. „Многу компании, со оглед на можното заатворање на границите и другите ограничувања поради корона вирусот, побрзаа со своите нарачки“, коментира Тилман Феке, бизнис аналитичар во TIMOCOM, за невообичаено високиот пораст на понудите на утовари, кои беа понудени до средината на март на водечката транспортна берза во Европа.

читај понатаму >

Еркрат, 25.03.2020 –  Операторот на водечката транспортна берза во Европа, ИТ компанијата ТИМОКОМ, за време на кризата го проширува пристапот до својот логистички систем. „Сакаме да дадеме свој придонес во обезбедување на населението и одржување на синџирот на снабдување дури и под сегашните исклучителни услови“, вели управниот директор на TIMOCOM, Тим Тирман.

Отсега, корисниците ќе може да ги извршуваат своите транспортни и логистички задачи и од дома без оглед на локацијата и по верификацијата, со менување на лиценцата за IP-адресата. Покрај тоа, TIMOCOM ја отвора својата мрежа од повеќе од 43,000 компании за сите оние кои во моментот немаат издржлива мрежа на транспортни и логистички партнери, со цел да продолжат да ги обезбедуваат своите клиенти со итно потребната стока.

читај понатаму >

Еркрат, 25.10.2019 –Ги знаеме сите и веќе се почесто ги користиме услугите засновани на локацијата - без разлика дали за испорака на пакети, навигација или сите локални пребарувања на паметниот телефон. За разлика од приватната употреба, каде скоро секогаш станува збор за принципот „испраќач и дестинација“, следењето во реално време во ланецот на снабдување е многу покомплексно. Бидејќи тука се вклучени голем број на трговци, шпедитери и возачи. Долг ланец на допирни точки и актери, кои честопати се технички одвоени, но многу зависни едни од други. Со цел овој ланец на снабдување да биде транспарентен за сите учесници и да постигне максимални синергиски ефекти, TIMOCOM ги разви Smart App и Smart API следење на возила.

читај понатаму >

Германските транспортни компании остварија помалку деловни активности во третиот квартал на 2019 година отколку во претходната година. Од јули до септември националниот превоз со камиони во Германија опаднаа за 12 проценти во однос на истиот период од претходната година. Како и да е, цикличниот пад, кој беше очигледен до средината на годинава во побарувачката за транспортни услуги во првиот Smart Logistics System во Европа, беше стопиран. Ова го објавува ИТ компанијата TIMOCOM во својата анализа за третиот квартал од 2019 година со  анализа на транспортниот барометар.

читај понатаму >

KAPPA STAR Group е инвеститор во добро познати компании (во Србија) кои се лидери во нивните индустрии. На пример, фабриката за бисквити Jaffa во Црвенка или фабриката за бисквити и торта Banini во Кикинда. Покрај традиционалните производители на бисквити, исто така дел од групцијата се и фирмата за хартија FHB, компанијата Ekostar Pak и, од 2003 година, познатиот производител на картони UMKA од Белград.

читај понатаму >

Се уште постои голема разлика во дигитализацијата помеѓу големите и малите како и средните транспортни и логистички компании. Додека логистичките гиганти веќе долго време работат дигитално, најчесто малите и средни транспортни компании не можат да си дозволат купување на комплексен софтвер. Што е потребно за да се исполнат барањата на пазарот и трендовите, за да се натпреваруваат со големите играчи од индустријата?

читај понатаму >

Еркрат/Минхен, 5.Јуни 2019– TIMOCOM сака да им овозможи на транспортните и логистичките компании да влезат во дигиталната ера. На саемот transport logistic 2019 во Минхен, давателот на ИТ услуги ќе претстави сеопфатен систем на нови апликации, интерфејси и партнери што дигитално ќе ги поддржи логистичарите во сите области на транспортниот процес. "Сакаме да направиме иновациите, кои секој ден ќе ги подобруваат нашите клиенти, да бидат лесно достапни како електричната енергија од приклучокот на ѕидот", вели портпаролот на TIMOCOM, Гунар Гбурек.

читај понатаму >

Нема повеќе чекање на рампата за утовар: Тоа е амбициозната цел на соработката помеѓу TIMOCOM и Cargoclix. Со комбинирање на телематски податоци и управување со временски слотови, двете ИТ компании сакаат да ги решат познатите проблеми со застојот при влезот и излезот на роба и да постават нов индустриски стандард.

читај понатаму >

Erkrath, 10.4.2019 - Кога светот на логистиката ќе се најде во Минхен на саемот transport logistic 2019 од 4 до 7 јуни, ИТ компанијата TIMOCOM ќе учествува на овогодинешниот трговски саем мото "One system. One network. One future.“ Посетителите на водечкиот светски  саем ги очекува во халата А5, Штанд 317/418, почетна страница составена според потребите, најнови функции на паметните апликации и двонасочен интерфејс за транспортни налози.

читај понатаму >

Еркрат, 01.04.2019 – TIMOCOM останува на курсот за раст. Минатата година, операторот на Smart Logistics System аабележа не само поголемо движење на својата транспортна берза. Најголем скок во 2018 година  од страна на агилната ИТ компанија беше направен со апликациите за дигитализација на управувањето во логистиката.

читај понатаму >

Еркрат / Белград, 15.01.2019 - Кога Владимир Цветиќ и неговиот татко заеднички ја основаа  SEDAN TRADE d.o.o. во Белград, главниот град на Србија, главната дејност беше трговијата на големо. Но во текот на годините транспортот се кристализираше како главна дејност. "За мене оваа дејност значи слобода", вели извршниот директор Цветиќ, "дефинитивно сум човек кој не може да замисли да работи во канцеларија". Наместо тоа, тој страствено ги користи своите комбиња или камионот.

читај понатаму >

Сонот за транспортната индустрија - Дали денес воопшто е можно да ги реализирате вашите соништа во транспортната индустрија и да започнете сопствен бизнис? Андре Кискер од H & K Transporte  пред пет години изјави: „Yes, I can.” Но, овој пат не беше лесен.

Контакт за печат

+49 211 88 26 69 53