Service-Mitteilungen

Овде ќе ги најдете сите прилози на теми поврзани со логистиката и транспортната индустрија.
Сметководителот ги подмирува заостанатите фактури.
16.09.2020

Што да направите со отворени фактури? Кратко објаснување за вашите права и обврски во случај на задоцнето плаќање.

Налогот е доставен и фактурата е напишана. Но, на вашата сметка нема прилив и вие чекате на вашите пари?За да се забрзаа платниот промет, во 2011 година беше издадена Директивата на ЕУ. Вака низ цела Европа се регулира она што мора да се примени во секоја земја на ЕУ доколку има неплаќање на обврските.

читај понатаму >
Три сини коцки со симбол на евро и календар
18.08.2020

Одложување на наплатата: Што да се прави ако клиентот не плаќа?

Транспортот е завршен, но деловната жиро сметка останува празна. Како логистичар, се претпоставува дека по испораката на стоката, клиентот ќе ја плати и фактурата. Речиси секоја компанија знае дека некои од деловните партнери плаќаат премногу доцна или воопшто не плаќаат. Ако датумот на доспевање е надминат, сега би можеле да одите кај адвокатот. Сепак, посетата кај правниот експерт треба да се избере само кога сите ресурси веќе се исцрпени. Ние ви откриваме со три совети што можете да направите како претприемач со отворените фактури и како можете да дојдете до вашите пари.

16.03.2020

„Сега се покажа дека нашата флексибилност е важен безбедносен фактор“

Еркрат, 16.03.2020 – Распространувањето на корона вирусот се покажува како стрес-тест, којшто исто така влијае и на логистичката индустрија. TIMOCOM навремено презеде неопходни мерки на претпазливост, коишто служат за заштита на здравјето на вработените во TIMOCOM како и за обезбедување на оперативноста. Ова значи дека TIMOCOM дава се од себе за да обезбеди стабилност и работење, како на TIMOCOM така и на Smart Logistics системот вклучително и на транспортната берза.

06.03.2020

Корона вирус: Како да постапуваме со транспортни налози кон и од Италија?

Еркрат, 06.03.2020 – Корона вирусот стигна и во Европа. Особено во Италија во моментов се забележува зголемување на инфекциите со САРС-КоВ-2 / ЦОВИД19. Овде можете да дознаете што треба да имаат во предвид налогодавачите, шпедитери и превозници при доделување или прифаќање на транспортни налози кон и од погодените региони, како најдобро да се однесувате ако имате потреба од разјаснување*.

12.11.2019

Кога не само робата, туку и профитот се крие во складиштето

Кога Божиќ ќе заврши, веќе следниот сезонски бизнис е во полн ек - за Велигден. Искористеноста на складиштата наскоро достигнува максимални капацитети и го снемува слободниот простор за складирање. Ретко кој простор за складирање е достапен на краток и среден рок - но тоа само привидно. Покрај тоа, потрагата по соодветни даватели на услуги може да биде огромен временски фактор, а времето чини пари. Зарем не би имала смисла една апликација која едноставно ги здружува давателите на логистички простор за складирање и потенцијалните клиенти? Со клик на глувчето?